Hrvatski ministri u Vladi FBiH
0
"Autoput 5C se drsko i neutemeljeno mijenja"
Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma na kraju \'ta će nam taj put... hrvatska je ionako dovela dalmatinu od granice s hercegovinom, malo poboljšat ceste prema ljubuškom ili napraviti brzu, isto tako prema grudama i mi imamo najbolju vezu prema ostatku svijeta. oni koji u zadnji tren nešto mijenjaju, prepravljaju neka samo nastave... opet će se do mora truckati starim cestama.. žao mi jedino počitelja koji bi se napokon spasio gradnjom famoznog mosta ali, dolje hodža bolje zna od svih.. pa tuče \"stručnjake\"... koja država! dakle, povezati mostar što prije s dalmatinoma a za ovo... kad neće neka ni ne prave! na vlastitu štetu!
@ miralem Pa i jeste fol uzimati mađare, slovake i hrvate a mi ćemo starom cestom laganini. A za radnu snagu treba iskoristiti ove koji čekaju na odsluženje kazni zbog nedostatka zatvorskih objekata. @ croat Koristićete jašta ćete jer vam se isplati. Previše ste vi proračunati da bi patriotski koristili svoje autoputeve. A taj vaš autoput ZG-ST možete zatvoriti jer ćemo spustiti cjene korištenja autoputa za putnike iz zapadne Europe. Slavonija kompletna ide preko BiH na more a gdje je transport robe iz luke Ploče itd. Možda nemamo naftu ali se i od autoputa može lijepo živjeti. PS oko svakog grada treba opet uvesti maltarinu.
a šta će na autoput preko bosne kad imamo Dubrovnik-Zagreb.. Treba zabraniti gradnju koridora WC kroz hercegovinu
5C DO NEUMA I U NEUMU NAPRAVITI LUKU ! DOKAZANO JE DA NEUM MOZE PRIMITI VECE BRODOVE OD PLOCA !
Samo bih volio vidjeti negdje šta je zamišljeno ti isplanirano a šta se mijenja, sve nešto djelimično prikazuju, za Počitelj mi je jasno al ovo ostalo je nepoznanica totalna. iAKO NE ZNAM NI ŠTO ĆE MI TO DA ZNAM
ma ovakvih idiota nema nigdje, mislim na narod koji sve ovo gleda i pusi iz dana u dan nevjerovatno
KOJI BA AUTOPUT?
i moji su iz sda skontali, sto ne bi isla kroz nase mahale i basce...ko da je nasa zemlja losija od njiove, na kraju krajeva bolje da mi jamimo nego oni. Lazu oni iz zostera kad kazu \"o je jamio jamio\" ocemo jos da jamiomo i od sebe i od njihaa... .Tek sam se tuspasio na vlast, moram i j koju pinkicu copnut, pa i ja sam necije dijtie:(, ma salim se, ja samo radim sto mi drugi kazu;)
Bitno je obustaviti otvaranje ove dionice do Kaknja. Istinska želja svih građana Bosne i Hercegovine je obustava izgradnje auto puta koji nam ne može donijeti ništa dobro. Niti su ljudi u BiH dovoljno pismeni da bi ga znali koristiti, niti imaju automobile za to, niti imaju potrebu, niti imaju novac za cestarine, niti imaju mentalno zdravlje... Auto put bi najviše koristio Mađarima i Slovacima. Iskreno se nadam da će se kompletna izgradnja obustaviti, da će cjelokupan projekt propasti i opet se aktivirati za nekih desetak godina. Bar ovaj u FBiH. U RS auto put već i ima nekog smisla.
Sve je ovo zato sto se bune oni koji su pokupovali ona brda i krs oko puta koji je trebao biti, zamisliite sav taj shit od prostora bez puta :D....koje bacanje para(neki su mozebit i kredite digli da bi vise \"zapasali\" ...
koji nas vrag pravite budalama?Pokupovali smo badava zemlju gdje je trebala da prođe auto-cesta a sad mjenjante pravac.Po svoj prilici ćemo mi ercegovci ponovo guštere ganjati po kamenjarima.
ja taman zemlju uzo ,,,
\"Studija opravdanosti\" Želiš nešto, dobiješ kredit, i onda pravis \"Studija opravdanosti\".... Koju su samo ublehaši izmislili sve ove studije. Ma to je samo lova da se uzme. Sve ove se moze uraditi za 3 mjeseca kad se hoce. A ne 3 godine. Još malo će biti \"Studija ispravnog pristupa studioznosti na studiju\" Ježim se na sve te studije.
(građevinsko-tehnička studija, Studija zaštite utjecaja na okoliš, Studija utjecaja na vodotoke, zaštita spomenike kulture, Studija opravdanosti, Prometna studija itd.). Za izradu ovih studija potrebno je najmanje 3-4 godine Hitler je za 3-4 godine napravio dar mar, a vi 1000 stranica sra**nj za 3-4 godine. Zalosno.
A nije mi jasno, prave neku dokumenatcije 2 godine, i sad opet prepravljaju. Pa j..mu majku , do kada više i ta je...a dokumenatcija.