Protiv najbržeg ikad
46

Mbappe prihvatio Boltov izazov: Divio sam mu se, utrka će biti zabavna

N. K.
Usain Bolt i Kylian Mabppe (Foto: Twitter)
Usain Bolt i Kylian Mabppe (Foto: Twitter)
Napadač Paris Saint-Germaina i francuske reprezentacije Kylian Mbappe (25) prihvatio je ponudu penzionisanog jamajčanskog sprintera Usaina Bolta (37) da se s njim suoči u utrci na 100 metara.
Sprinterska legenda je osvojila osam zlatnih medalja s olimpijskih igara i svjetski je rekorder na dionicama 100, 200 i 4x100 metara, a posljednji put takmičarski je trčao 2017. godine.

Svjetski rekord na 100 metara postavio je 2009. godine u Berlinu kada je ciljem projurio za 9.58 sekundi.

@brutofficiel

Bientôt un défi entre Usain Bolt et Kylian Mbappé du 100 mètres ? #kylianmbappe #mbappe #parissg #paris #usainbolt

♬ son original - Brut.
Iako je kasnije pokušao napraviti karijeru u nogometu, nije se uspio nametnuti u australskom klubu Central Coast Mariners.

S druge strane, Mbappe je uspio pretrčati za 10.9 sekundi na utakmici protiv Real Sociedada, ali očekuje poraz u utrci protiv legende.

"Budili smo se svi rano ujutro da bismo gledali njegove utrke. Divio sam mu se. Utrka će biti zabavna, ali ne očekujem pobjedu. Međutim, zašto se ne bismo suočili jednog dana kad obojica budemo imali vremena i zašto ne bismo napravili nešto lijepo", rekao je Mbappe prihvaćajući izazov.

Inače, Mbappe je odgovarao na pitanja tokom događaja "Victory Mode" koji su organizovala njegova fondacija Inspired By KM i Nike.