Revanš susret
39

Tok utakmice: Real - Bayern 2:1

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Revanš utakmica polufinala Lige prvaka između Reala i Bayerna igrala se večeras od 21:00 sat na stadionu Santiago Bernabeu, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.

90+15' - Gotova je utakmica! Real je nakon velikog preokreta izborio finale Lige prvaka protiv Borussije!

90+11' - Camavinga je sada kažnjen žutim kartonom.

90+10' - Posljednja izmjena kod Reala. Militao je ušao umjesto Bellinghama.

90+7' - Sve smo bliži kraju utakmice. Sada Bayern ne uspijeva da priđe golu Reala kako bi eventualno došao do gola i produžetaka.

90+2' - GOOOOOL! Real je preokrenuo, a strijelac je ponovo Joselu! Rudiger je ubacio s lijeve strane, a Joselu je bio sam i zakucao je loptu u mrežu. Iako je VAR pregledavao gol zbog mogućeg ofsajda, na kraju je on priznat.

90' - Devet minuta nadoknade!

88' - GOOOOOL! Real je izjednačio, a strijelac je Joselu! Produžeci su sada na pomolu! Neuer je loše reagovao na udarac Viniciusa, a lopta se odbila direktno u noge Joselua za 1:1.

85' - Dvostruka izmjena kod Bayerna. Izašli su Kane i Musiala, a ušli su Choupo-Moting i Muller.

83' - Kakva šansa za Real! Rudiger je pronašao dugom loptom Viniciusa, ali je lopta otišla preko gola.

81' - Nova dvostruka izmjena kod Reala. Izašli su Rodrygo i Valverde, a ušli su Diaz i Joselu. Real baca sve karte na napad.

76' - Kim će ući u igru kod Bayerna, a izaći će Sane.

75' - Imao je Bayern sada priliku riješiti utakmicu! Kane je gađao bliži ugao, ali je samo pogodio vanjski dio mreže.

71' - Real je postigao pogodak, ali je on poništen zbog prekršaja u napadu! Naime, Valverde je zabio nakon ubačaja, ali je Nacho prethodno gurnuo Kimmicha rukama u lice pa je Marciniak poništio gol nakon gledanja VAR-a.

70' - Dvostruka izmjena u Realu. Izašli su Kroos i Tchouameni, a ušli su Modrić i Camavinga.

68' - GOOOOOL! Bayern vodi 1:0, a strijelac je Davies! Bila je to brza kontra Bayerna, Kane je našao Daviesa na lijevoj strani, a Kanađanin je udario loptu i fenomenalno pogodio suprotni ugao Luninova gola. Hladan tuš u Madridu.

66' - Sada odlična šansa i za Bayern! Musiala je gađao pod prečku, ali je Lunin odbranio.

60' - Kakva noć Neuera! Ponovo je Vinicius ušao u sredinu i uputio udarac, ali ponovo je Neuer spasio Bayern.

59' - Neuer čudesno brani večeras! Sada je fantastično odbranio nakon udarca Viniciusa iz slobodnog udarca.

55' - Šta je sad Real propustio?! Ponovo je Vinicius probio Kimmicha pa je uputio udarac, ali je lopta otišla pored stative.

53' - Odlična prilika za Bayern! Kane je pucao u bliži ugao, ali je Lunin odbranio.

52' - Preslikana situacija ispred gola Bayerna. Ponovo je De Ligt izbio loptu nakon novog ubacivanja Viniciusa.

47' - Sjajno otvaranje drugog poluvremena i dvije odlične prilike! Prvo je Dier spasio Bayern nakon dodavanja Viniciusa, a onda je Carvajal na drugoj strani u posljednji tren blokirao šut Daviesa.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Nije bilo pogodaka uprkos nekoliko dobrih šansi. Ukupni rezultat je 2:2.

40' - Sjajna prilika za Real! Vinicius Junior je ubacio iz slobodnog udarca, lopta je prošla sve igrače i išla je u sami ugao, ali je Neuer fantastično odbranio.

38' - Nakon Kaneove šanse ponovo Real dominira kako se približava kraj prvog poluvremena.

33' - Odlična utakmica za sada, nedostaju samo golovi.

28' - Kakva šansa za Bayern! Kane je iz okreta dobro uputio udarac, ali je Lunin odbio loptu u korner.

27' - Tuchel je morao već posegnuti za izmjenom. Davies je zamijenio Gnabryja koji se povrijedio.

23' - Definitivno je sada opao ritam utakmice. Bayern teško izlazi s loptom pa je domaći tim stalno na polovini terena koja pripada gostima.

18' - Utakmica se malo primirila, Real je za sada bolji rival.

13' - Koliko je sreće sada imao Bayern! Prvo je Vinicius pogodio stativu, potom mu se lopta odbila nazad u noge. Ponovo je šutirao, ali je Neuer fantastično odbranio i spasio svoj tim.

8' - Velika prilika za Bayern! Kane je odigrao Gnabryju na desnu stranu, a on je prema drugoj stativi poslao nešto lošiji ubačaja pa Sane nije mogao do lopte.

6' - Real je bolje otvorio utakmicu, a sada je imao i prvu ozbiljnu situaciju pred golom gostiju kada je Carvajal ubacio, ali niko od trojice Realovih igrača nije uspio doći do nje.

1' - Počela je utakmica u Madridu!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

20:55 - Igrači izlaze na teren i sve je spremno za početak utakmice koju će suditi Szymon Marciniak iz Poljske.

20:50 - Bayern je nakon dugo vremena ostao bez titule prvaka Njemačke, a lošu uvertiru za večeras imao je i u posljednjem kolu Bundeslige kada je izgubio 3:1 od Stuttgarta. Za razliku od Ancelottija, Tuchel je imao većih problema sa izostancima budući da večeras ne može računati na Boeyja, Buchmanna, Comana, Guerreira, Marušića i Sarra.

20:45 - Real je nedavno proslavio novu titulu prvaka Španije, a nastupi u Ligi prvaka nisu ga omeli da reda pobjede u domaćem prvenstvu. U posljednjoj utakmici su razbili Cadiz rezultatom 3:0 na domaćem terenu. Večeras im zbog povrede koljena nedostaje Alaba.

20:40 - Prva utakmica ovih rivala odigrana prošle sedmice u Minhenu okončana je rezultatom 2:2. Vinicius Junior je prvo doveo goste u vodstvo u 24. minuti, a onda je uslijedio preokret Bayerna golovima Sanea i Kanea iz penala. Konačnih 2:2 postavio je Vinicius Junior golom iz još jednog dosuđenog penala.

20:35 - Stigli su nam i sastavi za večerašnji okršaj. Real će utakmicu početi u formaciji 4-3-3, a u prvom timu su: Lunin; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy; Valverde, Tchouameni, Kroos; Rodrygo, Vinicius Jr i Bellingham. Camavinga je ostao na klupi za rezervne igrače.

S druge strane, Bayern će igrati u formaciji 4-2-3-1. Početnu postavu čine: Neuer; Kimmich, de Ligt, Dier, Mazraoui; Pavlović, Laimer; Sane, Musiala, Gnabry i Kane.
20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos revanš utakmice polufinala Lige prvaka između Reala i Bayerna. Utakmica se igra na stadionu Santiago Bernabeu s početkom u 21:00 sat.