Burno od početka
42

Barbarez stigao na jedan od najžešćih derbija da gleda dva Zmaja, zamalo tučnjava na zagrijavanju

H. H.
Koreografija navijača HSV-a na utakmici protiv St. Paulija (Foto: Twitter)
Koreografija navijača HSV-a na utakmici protiv St. Paulija (Foto: Twitter)
Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez posmatra gradski derbi HSV-a i St. Paulija koji se od 18:30 igra u okviru 32. kola 2. Bundeslige.

Barbarez će tako uživo posmatrati dvojicu bh. reprezentativaca Dennisa Hadžikadunića iz HSV-a te Nikolu Vasilja iz St. Paulija i to mu je jedan od prvih selektorskih "zadataka" nakon što je nedavno preuzeo Zmajeve.

I Hadžikadunić i Vasilj su već standardni reprezentativci Bosne i Hercegovine, a Barbarez želi da se prije junskih prijateljskih utakmica sa Italijom i Engleskom uvjeri u njihovu formu.

Hadžikadunić je u reprezentaciji Bosne i Hercegovine dosad odigrao 26 utakmica dok je Vasilj mrežu Zmajeva branio na osam mečeva.

Inače, derbi Hambruga je poznat kao jedan od najžešćih nogometnih derbija na svijetu. U Njemačkoj se smatra najžešćim i najnasilnijim, a rivalstvo Hamburger SV-a i St. Paulija jednim od najekstremnijih.
Dokaz za to je i svojevrsni sukob igrača na zagrijavanju kada je zamalo izbila opća tučnjava, što sasvim sigurno garantuje i mnogo tenzija tokom same utakmice.

Današnji derbi je vjerovatno i najvažniji u historiji koji su odigrala ova dva kluba. St. Pauli je prvi na tabeli sa 63 boda, a HSV je na četvrtom mjestu sa 52 i prijeko im je potrebna pobjeda kako bi zadržali šanse da se plasiraju u Bundesligu.