Održava se u Poreču
135

Fantomi spremni za evropsko zlato, učestvuju na Kupu šampiona

D. B.
Prvaci Bosne i Hercegovine, Odbojkaški klub invalida Fantomi, od 26. do 28. aprila će učestvovati u Kupu šampiona, koji se ove godine igra u hrvatskom gradu Poreču.

"Krećemo u četvrtak i mogu reći da smo u odličnoj formi. Sve osim titule, mi u klubu smatramo neuspjehom“, rekao je Mirsad Mirojević, direktor Fantoma.

On je novinarima na konferenciji za medije održanoj u Sarajevu kazao kako je sve spremno za odlazak ekipe te da će putovati vlasititm kombijima.

"Kombijima idemo prvenstveno radi ušteda, a i navikli smo na to“, naveo je Mirojević te dodai kako je ekipa uoči Kupa šampiona odradila petodnevne pripreme na Jablaničkom jezeru.

Trener Fantoma, Sead Mršo je istakao da su pripreme bile iscrpne, jer se radilo i na fizičkoj formi i na tehnikama.

"Analzirali smo naše protivnike, prilagođavali smo taktiku njima i igrat ćemo utakmicu po utakmicu, tako da se nadam da ću ovako sretan i zadovoljan biti i kada se vratimo iz Poreča“, dodaje Mršo.

On je rekao kako su sve ekipe jako kvalitetne, ali da najjačeg protivnika vide u ekipi SDI SPID, koji im je ujedno i najveći rival u bh. prvenstvu, kao i u ekipi iz Poljske, koju čine većinom reprezentativci ove države.

Mirzet Duran, kapiten Fantoma, osvrnuo se na protivnike koji ih čekaju na Kupu.

"Radi se o prvacima država, to dovoljno govori koliko su kvalitetne ekipe. U svaku utakmicu moramo ući maksimalno fokusirani, jer nijedna ekipa nije lako pobjediva“, rekao Duran i dodad da su svi igrači na raspolaganju treneru, kao i da nema povrijeđenih.

Na najvažnijem klupskom prvenstvu na svijetu nastupit će šest ekipa, pet koje su prvaci u svojim državama te SDI SPID, pobjednik Eurolige.

OKI Fantomi su dosad šest puta bili na krovu Evrope. Iz ove ekipe poručuju kako će se vratiti i sa sedmom titulom evropskog prvaka.