'Ante, Ante, nicht Darinka'
0

Hrvati oduševljeni Emirovom reklamom

Sarajevo-x.com
Popularni bh. glumac Emir Hadžihafizbegović pojavljivanjem u reklami za hrvatsku mobilnu mrežu Tomato oduševio je brojne gledatelje ispred malih ekrana, a reklamni snimak postao je apsolutni hit i među korisnicima Facebooka i YouTubea.

Društveni web sajt u rekordnom roku okupio je armiju Emirovih fanova i ljubitelja posljednje Tomato reklame, a grupa pod nazivom 'Ante, Ante, nicht Darinka' nakon samo nekoliko sedmica prikazivanja reklame broji preko 136.000 članova.

Velika popularnost koju je doživjela reklama obradovala je sadašnjeg ministra za kulturu i sport Kantona Sarajevo u trenutku kada mu je smijeh bio najpotrebniji.

"Bio sam u bolnici nakon operacije žuči kad su mi javili da na Facebooku imam preko sto hiljada fanova. To je zaista bila sjajna vijest", kazao je Hadžihafizbegović za naš portal.

U reklami Hadžihafizbegović glumi Antu, došljaka sa lošim akcentom, koji želi druge impresionirati svojim novim automobilom. Zajedno sa mladim komšijom sjeda u auto koji mu putem govorne komande traži da se predstavi. Nakon što dva puta izgovori svoje ime, a automobil ga ne prepoznaje, Ante je prisiljen predstaviti se kao Darinka, njegova žena, i tako otkriti da je ona zapravo prava vlasnica džipa kupljenog na leasing. Prava pometnja nastaje kada džip sjedalom pritisne Antu za volan, a mladić izlijeće iz auta i zove Darinku da pritekne u pomoć zaglavljenom Anti.

Režiju potpisuje Bruno Anković, a uz Emira u reklami se pojavljuje i mladi glumac Goran Bogdan. Pogledajte, ako dosad niste imali priliku: