Završnica prvenstva
0

Počela polufinala play-offa za prvaka BiH, slavili futsaleri Mostar SG i GFC Sarajevo

N. K.
Slavlje ekipe Mostar SG
Slavlje ekipe Mostar SG
Odigrane su prve polufinalne utakmice play-offa Premijer futsal lige u kojima su ekipe GFC Sarajevo i Mostar SG stekle prednost u pobjedama te će u revanš susretima imati šansu da osiguraju prolaz u finale.

Mostar Stari Grad je deklasirao ekipu Hercegovine rezultatom 6:1. Domaćin je odigrao fenomenalnu utakmicu kojom je najavio da je ozbiljan kandidat za šampionsku titulu. Mostarci su poveli na otvaranju utakmice, a nakon što je proradila brazilska veza. Dani je ubacio iz kornera, a Moreno neodbranjivo zakucao loptu pod prečku. Na 2:0 povisio je kapiten Mario Aladžić, a zanimljivo je da je to ponovo bilo dodavanje iz kornera.

I treći pogodak je pao nakon kornera, a ovaj put precizan je bio Radin. Na 3:1 smanjio je Peko nakon dodavanja Gašpara. Do kraja poluvremena vidjeli smo još jedan pogodak u mreži gostiju, a sjajan prodor je napravio odlični Kalajdžić i zakucao loptu pod prečku.

U nastavku smo vidjeli još dva pogotka za domaćine. Najprije je još jedan fantastičan postigao Kalajdžić, a za posljednji na utakmici pobrinuo se Podrug.

"Mislim da smo na pravi način tempirali formu i to je pokazala utakmica protiv Hercegovine. Cijelu utakmicu ekipa je izgledala odlično i slobodno mogu reći da smo igrali šampionski. Nadam se da ćemo to pokazati i u četvrtak u Širokom Brijegu, a potom i u finalnoj seriji i da ćemo šampionski pehar vratiti u Mostar, gdje mu je i mjesto", rekao je predsjednik Mostar Starog Grada Amel Bajgorić.

U drugom polufinalu veliko iznenađenje priredila je ekipa GFC Sarajeva koja je kao gost savladala prvaka Radnik MD Shop rezultatom 3:1.

Druge utakmice polufinala igraju se u četvrtak.