Svečano otvorenje
21

Teya Doru kritikovali fanovi zbog odjevne kombinacije na Eurosongu: "Vaskrs je, smiri se"

I. S.
Foto: EBU
Foto: EBU
Srbijanska pjevačica Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora, dobila je brojne kritike zbog odjevne kombinacije koju je nosila na svečanoj ceremoniji otvorenja Eurosonga u Malmeu.
Nosila je body i suknju koju je spustila preko boka. Također je nosila veo i duge rukave. U dobrom raspoloženju je pozirala prisutnim fotografima.

Na društvenim mrežama je podijeila fotografije na kojima u hodniku hotela pozira u istoj kombinaciji. No, mnogi su pomislili da se fotografisala u crkvi te joj uputili negativne komentare.

"Vaskrs je, smiri se", "Kako si se to obukla u crkvi i je l' se tako pozira i slika u crkvi?", "Osoba koja radi outfite ti nije prijatelj. Definitvno najgore obučena na otvorenju", "Za Vaskrs bi se trebalo obući", neki su od njih.

Pjevačica nije odgovorila na ove kritike. Ona će nastupiti u prvom polufinalu, koje će se održati u utorak, sedmog maja. Izvest će pjesmu "Lila Ramonda". Drugo polufinale zakazano je za četvrtak, deveti maj, a finale će biti u subotu, 11. maja.

Kao što je poznato, predstavnica Izraela Eden Golan se nije pojavila na večerašnjoj ceremoniji otvorenja zbog straha od terorističkog napada. Poslušala je savjet da ne napušta hotelsku sobu. Propalestinski protesti će devetog maja biti održani u ovom gradu, a mnogi zahtijevaju da Izrael bude izbačen s Eurosonga.