Prva emisija 7. maja
33

Promjena na vrhu četiri dana prije polufinala: Evo kome kladionice predviđaju pobjedu na Eurosongu

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prva polufinalna večer Eurosonga zakazana je za 7. maj, a ponovo je došlo do promjene na vrhu tabele te prema kladionicama najviše šansi ima Hrvatska.

Nakon što su prošle sedmice takmičari održali prve probe djeluje da je Lasagna uspio ponovo promijeniti mišljenje gledalaca takmičenja te je prema kladionicama na broju jedan s 24 posto šanse za pobjedu.

Švicarac Nemo pao je na drugo mjesto, dok je na trećem Ukrajina. Četvrto mjesto zauzima Angelina Mango, predstavnica Italije.

Uzevši u obzir da je Baby Lasagna u vrhu još od pobjede na Dori, pojavile su se i glasine da je Arena Zagreb kontaktirala HRT zbog moguće organizacije takmičenja naredne godine u slučaju da pobijedi na Eurosongu.

"Istina je da smo u kontaktu s Arenom Zagreb, ali ćemo ipak pričekati ishod Eurovizije i ovisno o tome ćemo nastaviti razgovore, a ovo je bio informativni razgovor", rekao je šef hrvatske delegacije Tomislav Štengl za Večernji list.

Reakcije nakon prve probe hrvatskog predstavnika su odlične, a fanovi su pisali kako on "mora pobijediti".

Foto: Eurovisionworld.com
Foto: Eurovisionworld.com

"Imamo pobjednika, ovo izgleda apsolutno fantastično", "Kakva Švicarska? Ovo je pravi pobjednik Eurosonga", "On mora pobijediti", glasile su prve reakcije.

Marko Purišić ili Baby Lasagna pobijedio je u finalu Dore, odnosno hrvatskog izbora za pjesmu Evrovizije, a od publike dobio je 247 bodova te od žirija ukupno 74 boda.

Izbor za najbolju pjesmu 68. Eurovizije održat će se u Švedskoj u Malme Areni 7., 9. i 11. maja, nakon što je na prošlogodišnjem Eurosongu pobjedu odnijela njihova predstavnica Loreen.