Lista čekanja sve duža
28

Lamborghini Revuelto rasprodan najmanje do 2026. godine

D. B.
Lamborghini je saopćio da su narudbže modela Revuelto već "pokrile" proizvodnju do 2026. godine.

Ova informacija uopće nije iznenađenje s obzirom na činjenicu da je plug-in hibridni superautomobil rasprodan dvije godine prije nego je uopće predstavljen u martu 2023. godine.

Potvrda kontinuirano rastuće liste čekanja stigla je u sklopu Lamborghinijevog najnovijeg izvještaja o prodaji, gdje je navedeno da je u 2023. godini isporučeno 10.112 automobila, a time je oboren rekord iz 2022. godine za 10 posto.

Lamborghini ne namjerava živjeti od slave, tako da se mogu očekivati i snažnije verzije. Stoga bi se zainteresovani i strpljivi kupci mogli odlučiti da sačekaju SuperVeloce ili SuperVeloce Jota modele, pod pretpostavkom da novi superautomobil s V12 motorom dobije takve nazive za svoja neizbježna specijalna izdanja.

Revuelto je šesti Lamborghini koji je stigao s V12 motorom i prvi na svijetu V12 plug-in hibrid, koji pokreće kombinacija 6,5-litarskog atmosferskog V12 motora i tri električna motora. Ukupno, Revuelto razvija 1.001 KS i 1.061 Nm obrtnog moemnta.. Snaga se prenosi na sva četiri točka putem osmostepenog mjenjača. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 2,5 sekundi, dok je maksimalna brzina veća od 350 km/h.

Recimo i da iz Lamborghinija do kraja godine stiže i baby Lambo kao nasljednik modela Huracan.